asmaa عضو متألق
عدد الرسائل : 1030 العمر : 41 الموقع : yahoo العمل/الترفيه : وظييفة مرموقة المزاج : عال العال الحب والجحيم : sms : <!--- MySMS By AlBa7ar Semauae.com --><form method="POST" action="--WEBBOT-SELF--"> <!--webbot bot="SaveResults" u-file="fpweb:///_private/form_results.csv" s-format="TEXT/CSV" s-label-fields="TRUE" --><fieldset style="padding: 2; width:208; height:104"> <legend><b>My SMS</b></legend> <marquee onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" direction="up" scrolldelay="2" scrollamount="1" style="text-align: center; font-family: Tahoma; " height="78">لاتفقد إيمانك بأن الأحلام قد تتحول إلى وااقع ولا تيأس فاليأس يقتل الحب داخل قلوبنا</marquee></fieldset></form><!--- MySMS By AlBa7ar Semauae.com --> تاريخ التسجيل : 18/11/2007
| موضوع: وجبات سهلة فى اقل من 20 دقيقة 2008-04-09, 5:00 pm | |
| بذنجان محمر يجنن و نغير عن الروتين
المقادير : 2 حبة بذنجان رومي ( حسب عدد الأفراد ) زيت للقلي
التـتـبـيـلة : بصل مفروم مع طماطم معصورة وملح وفلفل
للتغطية : 1\2 كوب دقيق بيضة 1\2 كوب لبن
الطريقة : 1- يـقــشــر البـذنـجـان الـرومـي ويـقـطـع إلـي شـرائـح . 2- يـتـم وضـعـه فـى التـتـبـيلة . 3- يـتـم خـلـط 1\2 كــوب الـلـبـن مـع الـبـيـضـة . 4- يـتـم وضـع الـبـذنـجـان فـى الدقـيـق ثـم الـلـبـن بـالـبـيـض ثـم الـدقـيـق مـرة أخـري . 5- يـتـم التـحـمـيـر فـى الـزيـت حـتـي الإحـمـرار .
مكرونة مع لحمة بتلو
المقادير : لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد ) مشروم 2 بصلة 4 معالق زيت مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان ) ملح وفلفل وتوابل مشكلة علبة كريمة لبانى فلفل ملون ( أحمر * أصفر * أخضر )
الطريقة : 1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم . 2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات . 3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل . 4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج . 5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .
فراخ بالكاري
المقادير : فراخ مقطعة مكعبات معلقة كاري وملح وفلفل 2 معلقة زبدة جزر مقطع دواير فلفل رومي الوان بصل معلقتين دقيق
الطريقة : 1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل . 2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر . 3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .
صينية بطاطس بيورية باللحمة المفرومة
المقادير : 2 بطاطس وسط مسلوقة لحمة مفرومة معصجة 1\4 كوب لبن بيضة ملح وفلفل معلقة زبدة جبنة موزاريلا
الطريقة : 1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل . 2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .
ريش ضانى
المقادير : ريش ضانى ( حسب عدد الافراد ) بصل * فلفل * ثوم مفروم 1\2 كوب كوكاكولا 3 معالق عسل نحل 1 معلقة صويا صوص
الطريقة : 1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم مفروم ). 2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى . 3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .
جلاش صغير بالفراخ
المقادير : بواقي فراخ بصلة 1 معلقة صويا صوص فلفل أسود ورق جلاش زيت غزير للتحمير طبق به ماء
الطريقة : 1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط ) 2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف عشان يلزق كويس . 3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .
مكرونة مسلوقة بالخضار
المقادير : مكرونة مسلوقة بصل جزر كوسة فلفل ملون ( أخضر * أحمر * أصفر ) او لون واحد الى موجود صويا صوص زبدة
الطريقة : 1- يقطع البصل وباقى الخضار . 2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح . 3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة . 4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .
كرات البطاطس المحمرة
المقادير : 2 حبة بطاطس مسلوقة 1\4 كوب لبن بيضة ملح وفلفل زبدة معلقة دقيق
للتغطية : بقسماط وبيض
الطريقة : 1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من الدقيق مع اللبن والبيضة . 2- يتم ترك الخليط حتى يبرد . 3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت غزير .
كفتة محمرة
المقادير : 1\2 كيلو لحمة مفرومة بقدونس ملح وفلفل بصلة توابل مشكلة شوية جنزبيل * جوزة الطيب * قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )
الطريقة : 1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط باللحمة المفرومة . 2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة . 3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج . | |
|